La política cultural del PSC se centra en la segona biblioteca al Parc de les Aigües, més suport al teixit cultural i un Museu de l’Empordà referent

2023-05-17 12:00

Figueres tindrà la segona biblioteca en el pròxim mandat. L’alcaldable Pere Casellas explica que “aquest equipament tan reivindicat i necessari a la ciutat s’ubicarà al Parc de les Aigües i serà en un edifici integral que també acollirà l’arxiu municipal i comarcal”. Pel candidat socialista “desenvolupar un projecte d’aquest tipus serà un bon repte per tirar endavant, i ho farem”. Tot això haurà d’anar acompanyat d’una política que vol reforçar la musculatura cultural de base, des de les entitats i les iniciatives locals.

Un altre objectiu marcat serà el de convertir el Museu de l’Empordà en un centre de referència amb un edifici plenament adaptat al segle XXI. En aquest sentit, s’ha aconseguit una subvenció de 800.000 euros dels Fons Next Generation per finançar la segona fase de la reforma de l’edifici. Serà una rehabilitació energètica integral després de la primera fase de les obres duta a terme en aquest mandat. Una altra part de la subvenció es destinarà al teatre. “Tot plegat per continuar avançant, perquè Figueres és cultura i volem continuar apostant per fer de Figueres una de les ciutats culturals més potents del país”, diu Casellas.

En aquest mandat, amb el PSC a la regidoria de Cultura, s’ha pogut aglutinar tota l’oferta cultural i s’han millorat tots els equipaments. I pel que fa al teatre, s’ha doblat el nombre d’espectadors.