L'Ajuntament de Figueres aplica mesures per reduir el consum energètic als edificis municipals

2011-01-04 12:00

L’Ajuntament de Figueres, a través de l’Agència Local de l’Energia de Figueres (ALEF), ha treballat en una una auditoria energètica als edificis de la Guàrdia Urbana i de Serveis Tècnics amb l’objectiu d’analitzar el consum energètic i proposar mesures d’estalvi i eficiència energètica. L’estudi s’ha encarregat a l’empresa La Vola.

Arran del document, l’ALEF ha començat a aplicar mesures d’estalvi energètic en els dos edificis. Unes accions que passen per a la utilització de làmpades fluorescents d’alta eficiència, la instal·lació de dispositius d’aturada automàtica de l’enllumenat ubicant detectors de presència en totes les estances dels dos edificis i, també, instal·lant temporitzadors en els lavabos.

Amb aquestes mesures es preveu un 8,3% d’estalvi energètic i una reducció de 4,45 tones de CO2 a l’any. Fins ara, el consum d’electricitat dels dos edificis a l’any era de 197.429 kw/h/any, quantitat que suposaven unes emissions de 53,3 tones de CO2 i una factura energètica de 29.249,55 euros.

“Dins del programa global que estem implementant en energia energètica i renovable, resulta necessari demostrar que dins de les nostres pròpies oficines som coherents a l’hora d’aplicar les noves tecnologies” explica el regidor de Medi Ambient, Richard Elelman.

En els sostres de despatxos com aquest s'instal·len dispositius d'aturada automàtica