Xavi Monfort (ICV) vol que els habitatges buits formin part de la borsa de vivenda de lloguer amb protecció oficial

2011-05-18 19:30

Xavi Monfort, candidat d'Iniciativa per Catalunya Verds de Figueres (ICV), acompanyat dels diputats d'ICV-EUiA Dolors Camats i Joan Boada, i altres membres de la llista electoral per Figueres, ha exposat avui les principals línies polítiques en matèria d'habitatge a Figueres. Monfort ha destacat la importància de tenir unes polítiques d'habitatge clares en el context econòmic actual i que no es pot seguir activant noves zones edificables quan les que s'han iniciat als darrers anys no estan finalitzades o no troben comprador. Monfort també creu convenient que els prop de 4.000 habitatges buits que hi ha actualment a Figueres poden passar a formar part de la borsa d'habitatge de lloguer i aposta per impulsar amb decisió polítiques de rehabilitació. "Cal aplicar polítiques serioses en matèria d'habitatge que en cap cas poden passar per la nova construcció. Hem d'impulsar noves fórmules com la masoveria urbana, que implica que el masover es fa càrrec de la restauració a canvi de viure-hi o d'un petit lloguer, o la possibilitat de crear una borsa de demandants de pis compartit". Així mateix, Monfort ha destacat que les polítiques d'habitatge s'han d'orientar a aquells col·lectius més desfavorits o que necessiten d'una atenció especial, com gent gran depenent o dones en situació de risc de maltractament.

Per la seva banda, Dolors Camats, ha donat suport a les propostes d'ICV de Figueres "unes propostes amb mesures de rehabilitació, que dinamitzaran l'economia i el treball, i mesures socials que ajudaran a accedir a l'habitatge a aquelles persones que no en tenen i que donaran sortida als pisos buits"

Tant el candidat per Figueres com els diputats han fet palès que no escatimaran esforços perquè es modifiqui la Llei i s'aprovi la dació en pagament. D'aquesta forma, en cas d'impossibilitat d'atendre els pagaments, el deute hipotecari quedaria saldat amb el lliurament de l'habitatge hipotecat.