Vent i mala mar aquest cap de setmana a la comarca

2013-11-23 14:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels forts vents previstos pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i que seran especialment intensos a la meitat Nord de Catalunya. El vent bufarà de component nord i les ratxes màximes més fortes, que superaran els 90 km/h s’assoliran a les cotes més elevades. Les comarques afectades són: Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, la Noguera, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà.

Protecció Civil ha emès, també, una Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de mar de fons que afectarà avui i demà l’Alt i Baix Empordà i la Selva, amb onades que poden superar els 2,5 m. En el cas de la Selva, el risc és menor. El vent del nord pot fer que arribin al litoral del Cap de Creus i del Cap de Begur onades superiors a 2.5m.

Cal  extremar la precaució en les activitats recreatives o professionals al mar, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament.