Uns 150 efectius de cossos policials i seguretat privada vetllaran pel bon funcionament de l'Acústica

2023-08-30 16:00

L’Ajuntament de Figueres ja té a punt el dispositiu especial per garantir la seguretat durant el Festival Acústica, que tindrà lloc del 31 d’agost al 3 de setembre. Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil, vigilants de seguretat privada i controladors d’accessos vetllaran, de forma coordinada, per garantir la seguretat dels assistents als diferents escenaris.

En total, el dispostiu estarà format per 72 efectius cada nit -30 agents de la Guàrdia Urbana, 30 Mossos d’Esquadra i 12 voluntaris de Protecció Civil,   als que cal afegir els 86 persones de seguretat privada (personal de seguretat i control d’accés).

En l’edició d’enguany, s’instal·laran 21 càmeres intel·ligents que controlaran l’aforament de la Rambla, el qual tindrà un topall de 10.640 persones –l’aforament màxim permès-. Aquestes es col·locaran als vials d’entrada al recinte i comptaran amb exactitud el nombre de persones que hi ha a la Rambla.

El pla també contempla la instal·lació de dues passeres a costat i costat de la part alta de la Rambla per tal d’ampliar la capacitat d’evacuació del recinte. El desguàs d’ambdúes passeres en el vials de circumvalació seran zones on no hi podrà haver-hi públic i romandran delimitades per tanques.

Un cop les càmeres intel·ligents indiquin que a la Rambla s’ha arribat al màxim d’aforament els vigilants de seguretat privada i els controladors d’accessos procediran a no permetre que cap més persona entri en el recinte.  Tot i així tant els veïns com els hostes dels hotels de la Rambla, podran accedir a les seves residències des dells punts de control del c/ Lasauca i el c/ Girona.
Hi haurà zones especials a cada escenari principal per a persones amb mobilitat reduïda:
-Escenari de la Rambla: Plataforma lateral esquerra (accés per carrer Vilafant i carrer Lasauca)
-Escenari de Plaça Catalunya: Frontstage (accés pel lateral de l’escenari)
-Escenari de la Plaça de la Palmera: Frontstage (accés pel lateral de l’escenari)

S’ha elaborat un plànol indicatiu dels 4 escenaris del centre de la ciutat: La Rambla, Plaça de la Palmera, Plaça Catalunya i Plaça Josep Pla així com també per indicar les places d’aparcaments gratuïtes que hi ha a Figueres:
Carretera de Llançà: 205 places
Fossos: 160 places
Parc de les Aigües: 255
Riera Galligans: 146 places
Far: 380 places
Recinte Firal: 678 places