Un miler de persones del sector de l'hostaleria es manifesten a Girona

2020-10-23 17:00

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona i les seves onze associacions locals i/o comarcals, s’han manifestat aquest divendres davant de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, amb la finalitat de demanar ajudes directes pel sector i manifestar el seu desacord respecte el tancament d’establiments de restauració.

Una concentració de més d’un miler de persones entre empresaris i treballadors dels sectors turístic i de l’hostaleria, empreses proveïdores, presidents de la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC Girona, PIMEC Comerç i la FOEG; autoritats polítiques de l’Ajuntament Girona, i presidents d’associacions de comerciants.

Durant la manifestació, el periodista Jordi Grau ha llegit el manifest elaborat per la Federació i els gremis que la formen, on han expressat el seu "total desacord amb les mesures i noves restriccions imposades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, que suposen el tancament del sector de la restauració i la limitació d’activitat per a la resta del sector turístic". També han exigit a la Generalitat que negociï amb el Govern de l’Estat Espanyol perquè "es garanteixi l’accés als 140.000 milions d’euros dels fons europeus per a la recuperació del teixit turístic malmès per la COVID-19".

També s'han desmarcat dels nous contagis "tothom coneix perfectament les mesures que s’han de respectar per evitar contagis. El nostre sector no n'és la causa".

L'acte de protesta ha comptat amb la presència del President de l’organització empresarial, Antoni Escudero, qui al final de la lectura amb el lema “Volem treballar” ha donat per acabada la manifestació.

El turisme i l’hostaleria gironina esperen que amb aquesta acció el Govern de la Generalitat de Catalunya els escolti i prengui mesures equitatives per a la contenció de la COVID-19, que no sigui el tancament de l’activitat.

La concentració s’ha dut a terme mantenint totes les mesures de seguretat i protecció, amb la finalitat de prevenir la propagació de la COVID-19, gràcies a la col·laboració dels tècnics i gerents de les associacions d’hostaleria de les comarques de Girona.