Un assessor energètic ajudarà a disminuir la despesa dels edificis municipals de Figueres

2015-11-27 13:02

El Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres ha incorporat un assessor energètic per a impulsar l'eficiència energètica en els edificis municipals. L'objectiu és estalviar energia, reduir l'impacte mediambiental associat a les emissions de gasos contaminants i, alhora, disminuir la despesa.

La tasca d’aquest professional consistirà en monitoritzar el consum energètic de cada edifici amb la instal·lació d'un aparell que envia les dades a un software des d'on s'analitzen els consums. Això permetrà tenir dades objectives sobre el consum instantani de cada edifici, del comportament en el temps pel que fa al consum i detectar situacions anòmales que generin un consum no esperat.

Segons el Regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, un cop analitzades les dades, l'assessor elaborarà un protocol tot indicant als responsables de cada edifici les pautes de consum més adequades. Per Francesc Cruanyes “aquesta iniciativa, juntament amb la progressiva substitució de les làmpades tradicionals per llums led, afavoreix un ús eficient de l'energia, fomenta l’estalvi i disminueix la factura”

Aquesta actuació es durà a terme en instal•lacions municipals com ara escoles, edificis administratius, culturals i esportius i s'emmarca dins l'estratègia continguda al PAES (Pla d'Acció de l'Energia Sostenible) de Figueres d'impulsar l'eficiència energètica en les dependències municipals. Cal recordar que l'any 2014 els edificis municipals van consumir 2.280.248 kwh d'electriciat, 1.514.115 kwh de gas i 194.227 litres de gasoil. El cost energètic total de tots els edificis municipals va ser de 772.680 €.

La contractació d'aquest assessor s'emmarca dins el programa Treball i Formació 2015 que es duu a terme en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social.