Un miler de persones a la festa del Corpus de Borrassà

2010-06-06 20:06

Més de mil persones han visitat aquest diumenge la cinquena edició de la Fira del Corpus de Borrassà, una festa en la que s’hi implica la pràctica totalitat de la població que treballa per engalanar amb flors el municipi i vestir-lo de colors durant tota la jornada, que ha estat una mica marcada per la pluja.

El centre cívic i social i l’església de Sant Andreu acullen les ornamentacions florals, en la preparació de les quals els veïns hi han treballat durant una setmana, i els carrers i places s’omplen de catifes que han estat fetes pels veïns a primera hora del matí d’aquest diumenge.

La fira també ha comptat amb una mostra d’artesania, un taller de reciclatge, inflables i diferents exposicions: Sumaríssim 1939-1943. 70 anys de consells de guerra a les comarques de Girona; Exposició de pintura de pintors locals, en la que hi participaven Núria Calmó, Ramon Bretx, Anna Ferrer, Anna Soler, Jordi Palmada i Pere Hurtós; i les dues mostres fotografies que s’havien presentat al concurs fotogràfic de Borrassà, que disposava de dues categories: Primavera a Borrassà i Nevada 8 de març 2010. En la primera categoria hi participaven 35 fotografies i en la segona, 28.

Aquest matí el jurat, format per l’alcaldessa d’Ordis, Maria Crehuet, el pintor, Pere Hurtós i el fotògraf, Josep Carbonell Pepín, ha dictat el veredicte:


En la categoria Primavera a Borrassà, el jurat ha descartat, tot i que n’hi havia de molt maques, les que no es podia identificar que haguessin estat preses al poble i les atemporals i ha valorat els tres temes presents: el campanar de l’església, els camps i la relació amb el treball dels conreus. Els guanyadors han estat:

Primer premi – Mercè Ponsí

Segon premi – Adrià Congost

Tercer premi – Xavier Tubert

I en la segona, Nevada 8 de març de 2010, el jurat ha valorat els dos temes presents: el dia de la nevada i la llum del dia després. Han resultat guanyadors:

Primer premi – Marlena Nowika

Segon premi – Clàudia Congost

Tercer premi – Josefina Castells

El primer premi de cada una de les dues categories està dotat amb 60 euros, el segon amb 40 euros i el tercer amb 20 euros.

L’alcalde de Borrassa, Ferran Roquer, valora molt positivament la fira i manifesta que “aquesta és una fira de tot el poble i és la plena implicació dels veïns la que la fa possible per mostrar aquest esclat de colors i formes que es pot veure quan s’hi fa una passejada”

Els visitants han estat obsequiats amb una planta i s’han exhaurit les existències que disposava l’Ajuntament.