Tres nous casos de coronavirus als centres de la Fundació Salut Empordà

2020-03-23 17:00

La Fundació Salut Empordà confirma aquest dilluns 3 nous casos positius de coronavirus als seus diferents centres de la comarca. D'aquesta manera la xifra total és de 16.

Amb l’objectiu d’adaptar les instal·lacions de l’Hospital de Figueres a la situació actual de pandèmia, aquests dies s’han dut a terme una sèrie de canvis en diferents espais. Així, s’ha dividit el servei d’Urgències per separar els pacients amb sospita de COVID-19 de la resta i s’han aïllat tots els boxs, que en són una vintena. També s’ha dividit la zona de reanimació del servei en dues parts, una destinada a tractar els pacients amb coronavirus. 

D’altra banda, s’estan a punt d’acabar els treballs per a reconvertir 6 boxs de la Unitat de Monitorització d’Urgències per tal de poder atendre els pacients que necessiten tractaments amb aerosols o ventilació mecànica no invasiva per als crítics no intubats. Aquestes mateixes adaptacions s’estan fent en les dues habitacions de la primera planta que fins ara es destinaven a les proves de polisomnos. 

A més, a la Unitat de Monitorització s’han reordenat els espais per, si és necessari, poder atendre pacients crítics intubats. I s’està preparant el personal del servei per a desenvolupar aquesta atenció. 

Amb l’objectiu d’evitar contagis, també s’ha sectoritzat l’Hospital de Figueres. La primera planta de l’hospital, la d’Hospitalització Mèdica, té tota una ala destinada a acollir els pacients aïllats per COVID-19. I des de dissabte no es permet l’entrada de visitants en cap de les tres plantes d’hospitalització del centre. 

Pel que fa a les mesures que afecten a la plantilla, a banda de la formació en equips de protecció individual i el desdoblament del personal dels serveis en grups, es descongestionaran els vestidors per evitar les aglomeracions de professionals en les hores punta.