Tres escoles de la ciutat tindran plaques fotovoltaiques

2011-11-22 22:00

Les escoles Ma Àngels Anglada, Anicet de Pagès i Joaquim Cusí de Figueres convertiran els seus sostres en punts de captació d’energia fotovoltaica. L’alcalde Santi Vila ha signat el decret per avançar en la tramitació de l’expedient per fer possible la instal·lació d'aquestes plaques.

Es tracta d’un pas més en l’aposta del Govern municipal per a la promoció de l’energia neta i la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Un compromís que Figueres va adquirir el febrer de 2009 amb la signatura a Brussel·les del “Pacte d’Alcaldes” i en què es comprometia no només a reduir els gasos, sinó també a millorar l’eficiència energètica i en promoure l’energia renovable.

“I és en aquest últim aspecte on incideix el projecte per instal·lar les plaques fotovoltaiques a les tres escoles”, explica el regidor de Medi Ambient, Pere Giró, qui afegeix que “més enllà de l’aprofitament que se’n pugui extreure al vendre l’energia que es produeix a la xarxa, l’Ajuntament està enviant un missatge clar d’aposta per les energies renovables als ciutadans i ciutadanes”.

També a sostres privats

De fet, des del mes de març a Figueres es pot demanar permís per instal·lar punts de captació d’energia als edificis particulars. Una mesura que permet la instal·lació plaques fotovoltaiques o micro aerogeneradors d’electricitat, entre d’altres. Tots els interessats, tant privats, comunitats de propietaris o empreses, que vulguin instal·lar sistemes de captació d’energia es poden adreçar a l’Agència Local de l’Energia de Figueres (ALEF- avda Salvador Dalí, 107).

En els últims quatre anys, el consistori ja ha tirat endavant altres iniciatives relacionades amb energies renovables com la instal·lació de plaques al Poliesportiu per escalfar l’aigua de les dutxes o, entre d’altres, la construcció de la coberta fotovoltaica de la plaça Catalunya. Un projecte que, a més de fer que l’espai guanyi en usos ciutadans, permet ingressar uns 40.000 euros anuals provinents de l’electricitat produïda i que es ven a la xarxa.