Tequatre mostra la seva decepció per l'ajornament de dues funcions de 'No hi ha lladre que per bé no vingui' a Figueres

2020-10-25 19:00

Aquest cap de setmana Tequatre havia de reestrenar l’obra "No hi ha lladre que per bé no vingui" a Figueres després que ja fos ajornada al mes de març degut a l’estat d’alarma decretat per pal·liar els efectes de la COVID-19. Després d’una funció exitosa el divendres i complint totes les mesures de seguretat, l’Ajuntament de Figueres va comunicar dissabte a la tarda la suspensió, per decret, de les funcions de dissabte i diumenge.

Això ha deixat un regust agredolç entre tots els membres de la companyia que —després de rebre un calorós i prolongat aplaudiment del públic va tancar la primera funció reclamant la seguretat de la cultura amb el lema #laculturaéssegura— ha hagut de suportar un gerro d’aigua freda amb aquest ajornament, que contradiu el compromís del Govern i de les entitats municipalistes per garantir els drets culturals de la ciutadania publicat aquell mateix matí que diu literalment que es comprometen a “apostar fermament pel manteniment de la programació cultural amb l’aplicació imprescindible i rigorosa de tots els protocols de seguretat i salut, com a millor garantia dels drets culturals de la ciutadania”.

Tequatre vol agrair la feina al personal tècnic, al públic i a tota la gent que divendres va vetllar perquè l’esdeveniment complís amb tots els protocols dictaminats pel Procicat per tal de fer aquest esdeveniment segur.

A través d'un comunicat han explicat que "la programació cultural ha continuat arreu, excepte a Figueres i això ens fa estar molt decebuts per una decisió precipitada i que vulnera els drets culturals dels figuerencs". També aprofiten "per demanar disculpes en nom de Tequatre pels inconvenients ocasionats als nostres espectadors, als que vam haver de notificar precipitadament l’ajornament, sense data prevista, de les funcions de dissabte i diumenge".

"Els grups amateurs de teatre patim la situació de la pandèmia d’una forma molt particular perquè els nostres ingressos depenen de les subvencions —aturades des de principi d’any—, dels ingressos de taquilla —que no podem tenir si no podem fer les funcions— i de les quotes dels nostres socis. Malauradament, el futur del teixit associatiu és molt fràgil i actituds com aquesta provocaran la desaparició d’algunes associacions que no podran resistir aquests embats.

Entenem que la situació és complicada i que cal ser valents i prendre decisions arriscades, però remarquem que aquesta és una decisió errònia i que lluny de solucionar el problema, crea uns precedents d’autoritarisme que la societat figuerenca no ha de permetre, per respecte a la seva vida cultural".

Foto de la funció de divendres a La Cate de Josep Maria Dacosta "Daco"