Segona temporada del podcast 'Cafè Müller- Parlem de Dansa'

2023-01-10 19:00

La cooperativa Agitart estrena aquest mes de gener la segona temporada de Cafè Müller - Parlem de dansa, el podcast que vol donar visibilitat a aquesta disciplina artística en la seva vessant teòrica i reflexiva a través dels nous suports tecnològics. Després de l'èxit de la primera temporada, l'entitat gironina publicarà en les setmanes vinents deu nous capítols que ofereixen eines per aprofundir en la dansa i les arts escèniques des de la reflexió i el pensament.

El cos de ballarina no existeix; Trenquem el mite; Dansa a l'espai públic; Dins i fora de la pantalla; o Moviment, humor i altres mogudes són alguns dels títols de les píndoles que s'emetran pròximament. La iniciativa compta principalment amb la participació de creadores nacionals i internacionals de prestigi, com ara Helena Bystrom, Anna Shallblod, Los Informalls, Sílvia Batet, Vero Cendoya o Núria Guiu Segarra.

Els nous capítols i els de la primera temporada es poden escoltar a través de diverses plataformes, com ara Google Podcast, Apple Podcast o Spotify. Aquests continguts s'afegeixen a les iniciatives desenvolupades fins ara amb el projecte Parlem de dansa que s'ha articulat a través de píndoles informatives a Ràdio Vilafant; d'articles, entrevistes i crítiques de dansa als setmanaris Empordà i Hora Nova, i d'un cicle de xerrades presencials amb artistes catalans que tenen lloc al centre cultural La Cate de Figueres.

Els objectius principals de la iniciativa és crear públic i interès per la dansa; donar a conèixer la dansa des d'una vessant reflexiva i analítica; conèixer els i les creadores de les comarques gironines i en especial de l'Empordà, i generar sensibilitat per la dansa i les arts escèniques.

El programa està impulsat per Agitart, sota la direcció i coordinació d'Azucena Moya, artista que desenvolupa el seu treball entorn la dansa, la poesia i la reflexió de les arts escèniques. Ha publicat articles a diversos mitjans culturals i ha col·laborat en publicacions amb la Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de les Illes Balears.