Salvem la Protectora diu que el 95% dels gats estan sans i els reallotja

2013-07-30 09:00

Entitats animalistes de tot Cataluya s’han fet càrrec del més d’un centenar de gats que acollia a les seves instal·lacions la Societat Protectora d’Animals de Figueres, després de l’anunci fet pel seu president, Alberto Márquez, de posar-los en quarentena a causa d’una enfermetat contagiosa.

Aquestes manifestacions van mobilitzar a les associacions animalistes de tot Catalunya, que en els darrers dies han començat discretament a reallotjar els gats de la Protectora, que els han repartit en diferents refugis de Catalunya o en cases d’acolllida, a l’espera que algú els adopti. Les entitats han fet controls veterinaris individuals a tots els animals, dels quals només 5 han donat positiu, 2 en leucèmia i 3 en immunodeficiència.

La Plataforma Salvem la Protectora considera “molt greu” que l’actual junta de l’entitat figuerenca hagi simulat un brot epidèmic a les seves instal·lacions amb l’objectiu de sacrificar animals que estaven sans. Una prova d’això és que tots els gats que han estat recuperats van ser donats en els últims dies per la Protectora de Figueres a les associacions que les anaven a recollir, sense cap problema ni control previ.

Davant la gravetat de la situació, la Plataforma Salvem la Protectora, conjuntament amb la resta d’entitats animalistes que han participat en aquesta operació, posarà els fets en coneixement del Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat perquè obri una investigació. La plataforma farà arribar als serveis territorials del Departament a Girona un ampli dossier amb documentació, fotografies i certificats veterinaris i demanarà que es prenguin mesures davant les repetides irregularitats que es cometen a la Societat Protectora d’Animals de Figueres i que perjudiquen el benestar dels animals.

El 95% dels gats estan sans

Els controls que veterinaris voluntaris han fet en els darrers dies als gats recuperats de la Protectora de Figueres han determinat que un 95% dels felins rescatats són negatius en leucèmia i en la resta de malalties infeccioses, contràriament al que havia anunciat l’actual president de l’entitat, Alberto Márquez, que parlava d’un 80% de gats infectats. Veterinaris voluntaris s’han fet càrrec, de forma totalment altruista, de les despeses d’aquestes proves i intervencions, tot i que hagués correspost a la Protectora costejar els testos per saber si realment tenien o no la malaltia. 

Actualment els animals, que estaven en molt males condicions, plens de puces i que ni tan sols havien estat estirilitzats, es troben en perfecte estat de salut, desparassitats i esterilitzats en els respectius refugis assignats per les entitats animalistes.

La Plataforma Salvem la Protectora agraeix la col·laboració de les entitats que han col·laborat per rescatar i reallotjar els gats, entre les quals hi ha GiroGat (Girona), Progat Castelló d’Empúries, ProGat Sant Feliu de Guíxols o Progat Badalona, entre moltes d’altres que s’han ofert. També a tots els voluntaris i als particulars que han acollit els gats a casa seva i als que han donat suport a les actuacions de la Plataforma.