Roses destina 600.000 € a la renovació d’enllumenat a Santa Margarida

2023-02-27 14:00

El ple municipal de Roses ha aprovat definitivament el projecte de substitució de l’enllumenat de les avingudes del Nord, del Pastor, del Port Estaca, de la Illeta i del carrer de la Punta de la Farrera de la urbanització de Santa Margarida, una instal·lació antiga i poc eficient que produeix un consum energètic elevat. L’actuació, que compta amb un pressupost total de 599.459 €, renovarà un total de 145 llums obsoletes, homogeneïtzant-les i adequant-les al reglament d’eficiència energètica.

Les actuacions previstes consistiran en la la retirada dels equips existents, bàculs, llumeneres i quadre elèctric, així com la realització d’una nova xarxa de baixa tensió i el conjunt d’il·luminació amb làmpades LED . També es preveu la substitució de totes les lluminàries que donen servei a l’àmbit de la rotonda i accessos de la carretera C-260.

La nova instal·lació comptarà substituirà les 145 llums antigues per 120 lluminàries que oscil·laran entre els 58 i els 141 watts  de potència en funció de les característiques i necessitats de cada espai. El total de potència serà de 10.707 kW, que és menys del 45% de la potència actual instal·lada, aconseguint així una important reducció del consum energètic, unificant al mateix temps la il·luminació i una menor contaminació i intrusió lumínica a les finques privades.