Rescaten Sant Pere Pescador dos windsurfistes que no podien tornar a terra pel fort vent

2012-10-27 18:30

A les 16.40 h el telèfon d'emergència 112, ha rebut una trucada d'un ciutadà alertant que a Sant Pere Pescador, un noi i una noia que practicaven windsurf a uns 300 m de la costa no podien tornar degut al fort vent i s'ha iniciat una recerca per mar (amb un vaixell de Salvamento Marítimo-Ministeri de Foment) i per terra (amb dues dotacions de Bombers de la Generalitat i de Mossos d'Esquadra) per veure si es localitzaven les dues persones a mar o bé allà on hagués pogut apropar-se a terra.

A les 17.45 h el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, de Protecció Civil de la Generalitat, ha rebut avís que s'ha localitzat a la noia i al noi per part de l'embarcació de Salvamento Marítimo a l'alçada del càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador en bon estat tot i que amb símptomes d'hipotèrmia. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques SEM es troba a la zona atenent-los.

A la zona bufa una forta tramuntana i grans onades. Cal extremar les precaucions i no posar-se en situacions de risc que puguin comportar l'activació dels serveis d'emergència. Es mantenen les alertes dels Plans de Protecció Civil de la Generalitat per forts vents (PROCICAT) i mala mar (INUNCAT).