Renoven 138 contenidors de la comarca amb el sistema Easy

2016-04-25 11:00

En les darreres setmanes, des de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, s’ha procedit a la renovació de 138 contenidors a nou municipis. Per una banda, s’han canviat 30 contenidors d’envasos a Figueres i, per l’altra, s’ha continuat amb la implantació de contenidors del sistema EASY, ubicant-los de nou i agrupant-los en àrees d'aportació. En aquest cas, s’han renovat 118 contenidors de vuit municipis més.

Aquest canvi de contenidors i reubicacions respon a la planificació establerta pels plans de gestió de residus municipals que va redactar l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal i que en va fer entrega als ajuntaments l'any 2010. Arrel d'aquests plans, es va determinar la necessitat de fer el canvi del sistema iglú al sistema EASY.

Aquest sistema té una sèrie d'avantatges respecte els tradicionals iglús. Per una banda, permet homogeneïtzar els contenidors per generar el menor impacte visual possible. Per l’altra, facilita el pesatge de cada contenidor i augmenta l'accessibilitat per a persones amb dificultats. Finalment, millora l'organització de l'espai de les àrees d'aportació, millora l'eficiència en la recollida i evita els desplaçaments de contenidors, sobretot els dies de tramuntana
 
En l'actual fase d'implantació s'han col·locat a la comarca un total de 34 contenidors d'envasos, 36 de paper i cartró i 38 d'envasos de vidre del sistema EASY, amb una inversió de 224.950,65€ per part del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Els municipis als quals se'ls ha realitzat el canvi en aquesta fase son Agullana, Capmany, Pont de Molins, Vilamaniscle, Rabós, Espolla, Sant Climent i, després de l'estiu, s'executarà la col·locació dels de Vila-sacra. Tots ells es sumen als que ja s'han implantat des del 2010 a Fortià, Sant Pere Pescador, Sant Miquel del Fluvià, L'Armentera, Ventalló, Palau de Santa Eulàlia,Ordis, Navata, Avinyonet de Puigventós, Cistella, Vilanant, Vilafant, Cabanes i Vilabertran.

D’altra banda, des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, s’han canviat un tota de 30 contenidors d'envasos de càrrega lateral a la ciutat de Figueres, substituint-los per contenidors tipus iglú metàl·lic nous.

Finalment, cal assenyalar des del servei de recollida selectiva s'està realitzant un inventari dels 2.300 contenidors que gestiona l'ens comarcal, a través d'un aplicatiu mòbil. A partir de la informació obtinguda, es determinarà el seu estat, les necessitats de substitució i es redactarà un nou pla d'amortització dels contenidors.