Recapten uns 500 euros per fer una reproducció de la imatge robada de la Mare de Déu de Creixell

2012-09-13 21:00

L’Associació de Veïns i Amics de Creixell ha recaptat 498 euros que es destinaran a fer una reproducció exacta de la imatge de la Mare de Déu de Creixell, que presidia la capella d’aquest nucli de Borrassà i que va ser robada el mes de març passat. 

La recaptació es va fer durant el concert acústic, a càrrec de Vicenç Cánovas i Mar Benavides, que va tenir lloc el primer dia de la festa Major de Creixell, divendres passat. L’audició musical era gratuïta i la recaptació es va fer entre la cinquantena d’assistents. 

La imatge de la Mare de Déu de Creixell, segons explica Núria Roura, historiadora de l’art, és una figura d’alabastre policromada d’estil gòtic, que data del segle XV. Aquesta imatge presidia el centre del retaule neoclàssic que hi ha a l’església i que va ser construït, l’any 1819, pel mestre de cases de Garriguella, Josep Torroella. Roura també afegeix que es tracta de la única imatge, de les tres que hi havia en el cicle iconogràfic dedicat a la Immaculada Concepció, que es va poder salvar perquè va ser amagada enmig d’un paller, l’estiu de 1936, durant la Guerra Civil quan un grup de gent va irrompre a l’església cridant i destruint les imatges de la capella.