Quinze persones denunciades per abocament de residus voluminosos al carrer

2015-08-03 21:00

En deu dies, des de l’inici de la campanya contra l’incivisme en l’abocament de residus, que consisteix en la inspecció de les àrees de contenidors de tots els barris de la ciutat, inclosos el Recinte Firal i el polígon industrial Sud, s’ha denunciat una quinzena de persones per infraccions flagrants i advertit mig centenar, per incompliments de caràcter molt lleu.

S’ha posat especial èmfasi en les ubicacions on s'acostumen a acumular més residus voluminosos, com és el cas del carrer Avinyonet, el carrer Ample, el carrer Migdia, el carrer de les Granolles o el passeig del Cementiri.

Aquestes sancions, es basen en l'ordenança municipal reguladora de la gestió dels residus municipals que estableix, per a les infraccions de caràcter lleu, una sanció mínima de 120 euros amb un màxim de 1.800 euros. Per a fets molt excepcionals, les infraccions greus es poden sancionar de 1.801 a 30.000 euros, i les molt greus de 30.000 a 60.000 euros.

L’Alcaldessa de Figueres Marta Felip, ha anunciat que aquests controls seguiran el temps necessari, arreu de la ciutat, per aconseguir combatre aquests actes continuats d’incivisme que afecten greument la imatge de la ciutat.