Prova pilot de recollida de porexpan a sis pobles de la comarca

2014-12-18 13:00

L'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprofita la campanya de Nadal per engegar una prova pilot per a la recollida i el reciclatge de poliestirè expandit, més conegut com a porexpan, un residu que augmenta en aquesta època de l'any degut a que molts regals venen protegits amb diferents mides i formes d'aquest material. A nivell de reciclatge resulta, però, molt problemàtic de gestionar ja que és un residu molt voluminós i omple ràpidament l'abocador, vola amb facilitat amb la tramuntana i tarda més de mil anys en degradar-se. 

Des del passat 15 de novembre, les deixalleries participants a la prova pilot van rebre el material per a iniciar la recollida segregada del poliestirè expandit. Els veïns dels municipis on es realitza la prova també disposen d'informació directe de la problemàtica del poliestirè i la seva correcta gestió. En concret, se'ls recorda que si és un envàs petit, com una safata, es pot dipositar al contenidor groc. Si el volum d'aquest material és més gran es pot dur a la deixalleria municipal. I si es tracta d'una empresa que en generi gran quantitat pot dirigir-se directament al reciclador de poliestirè, Polirec, a Vilamalla. 

La prova pilot, que no suposarà cap cost econòmic extra pels ajuntaments, es duu a terme a les deixalleries de l'Armentera-Ventalló, Cistella, Navata, Palau-saverdera i Vilamalla i a la deixalleria comarcal a Pedret i Marzà. Aquestes sis instal·lacions formen part de la Xarxa de deixalleries de la comarca. Un cop finalitzat el període de prova, es durà a terme la valoració per a l'extrapolació d'aquest servei a la resta de deixalleries.