Protecció Civil posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de mala mar a l'Empordà

2014-08-13 13:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de mala mar durant el dia d’avui i durant la propera nit i matinada a la costa de l’Empordà, del Barcelonès i del Baix Llobregat.

A la zona afectada, les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) i les més altes es donaran al Cap de Creus i de Begur. Hi haurà mar de fons del nord.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal extremar la precaució en el bany a les platges on onegi la bandera groga i respectar la prohibició de banyar-se en aquelles on hi hagi la bandera vermella. 

Podeu consultar el color de la bandera on line, amb actualització en temps real, al visor de Protecció Civil de la Generalitat www.gencat.cat/interior/estatplatges

Procureu escollir platges vigilades, banyar-vos en les hores en què hi ha servei de socorrisme i seguiu sempre les seves indicacions. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic. Podeu fer seguiment dels consells de Protecció Civil de la Generalitat al Twitter fent recerca de piulades amb l’etiqueta#platjasegura.

D’altra banda, l’SMC també preveu l’arribada d’un episodi de pluges intenses, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts, durant el dia avui i que s’allargarà fins demà al migdia. Les pluges intenses afectaran durant el dia les comarques des del quadrant nord-est del país fins al litoral i prelitoral de Barcelona. Es preveu que també pugui descarregar amb força aquesta nit al nord de Tarragona. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempestes.