Protecció Civil posa en Prealerta el pla INFOCAT per l'alt perill d'incendi a l'Alt Empordà on bufa la tramuntana

2013-08-20 11:30

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT durant el dia d’avui per l’elevat perill d’incendi forestal que afecta sobretot les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès.

El perill d’incendi a l’extrem nord est de Catalunya s’ha vist incrementat per la tramuntana, que bufa amb més intensitat que en dies anteriors, i una humitat relativa baixa.

Protecció Civil vol remarcar la importància d’extremar les mesures de precaució prop de zones forestals, i recordar que està prohibit llençar burilles o llumins; encendre fogueres o tirar coets ni fanalets voladors amb flama; no fer barbacoes que no estiguin autoritzades; ni deixar escombraries ni deixalles al bosc.

A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions, i és important recordar que en cas d’incendi el confinament dins les cases és la mesura de protecció més efectiva a no ser que les autoritats indiquin el contrari. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.