Protecció Civil posa en alerta el Pla PROCICAT per la previsió de vent molt fort aquest dimarts

2014-12-08 13:30

La previsió indica que demà dimarts bufarà molt fort, sobretot a la part central del dia, quan es preveu que es puguin superar les ratxes de 125 km/h en cotes elevades del Pirineu, Prepirineu,i podent arribar a aquests valors també a cotes mitjanes - altes del prelitoral i de la Catalunya Central. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, d'acord amb les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Segons la previsió de l'SMC, es preveuen forts vents de component nord a partir d'aquest migdia que podrien provocar ratxes màximes superiors a 90 km/h, al Pirineu, Prepirineu i a partir de la tarda s'incrementaria en intensitat afectant també al terç sud del país i l'Empordà. La previsió indica que la intensitat anirà creixent a partir del vespre i el fenomen serà especialment intens i extens durant tot el dia de demà des de primeres hores del matí i fins al vespre, sobretot a la part central del dia, quan es preveu que es puguin superar les ratxes de 125 km/h en cotes elevades del Pirineu, Prepirineu i podent arribar a aquests valors també a cotes mitjanes - altes del prelitoral i de la Catalunya Central.

També es preveu molt mala mar a la Costa Brava, tot i que en bufar vent de component nord, es preveu que només pugui afectar amb intensitat al litoral al Cap de Creus i de Begur. Protecció Civil ha emès una prealerta del pla INUNCAT en motiu d'aquest avís per avui del SMC per avui i demà.

Imatge del Port de la Selva el passat dissabte