Protecció Civil demana extremar la precaució davant la previsió de mala mar

2013-10-29 11:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de mala mar a partir d’aquesta tarda sobretot a l’Alt i Baix Empordà i que s’allargarà fins dijous.

Segons la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, dimecres s’intensificarà la mala mar a l’Empordà i el fort onatge afectarà també la costa de la Selva i el Maresme.

Hi haurà una notable mar de fons del nord amb onades que poden superar els 2,5 metres (maregassa) i arribar als 4 m en alguns punts. Es preveu que l’episodi s’allargui fins dijous tot i que anirà disminuint en intensitat i afectació territorial.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la població en les activitats recreatives o professionals al mar. També recomana que no s’accedeixi als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força i respectar els tancaments d’accessos a aquests punts. A més, s’aconsella allunyar-se d’espigons, esculleres i passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Recordeu que podeu ser arrossegat per l’onatge en aquests punts quan el fenomen és d’una intensitat com la prevista. Si algú cau a l’aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions

Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc.

Es pot seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat.