Professionals de l’AECC-Catalunya contra el Càncer ajuden a pacients i familiars a través de mitjans i xarxes digitals

2020-03-26 13:30

Des que es decretés l'estat d'alarma, i davant aquest estat d'emergència sanitària, els professionals de l'AECC-Catalunya conta el Càncer Girona estan ajudant a pacients i familiars a través de mitjans i xarxes digitals.

Així, ells mateixos han elaborat una sèrie de vídeos gravats des dels seus domicilis en els quals ofereixen consells per a suportar millor la incertesa creada pel coronavirus i els dies de confinament a casa. A través dels canals digitals i xarxes socials de l'organització, les persones amb càncer rebran pautes i recomanacions dels psicòlegs, treballadors socials i tècnics en exercici físic, per a afrontar millor el moment actual que vivim.

Degut a aquesta situació excepcional, l’AECC ha vist augmentat el nombre de consultes rebudes a través del servei gratuït de Infocàncer (900 100 036), l'increment de les sessions de videoconsulta i una pujada de sol·licituds via web d'atenció telefònica.

A dia d’avui, l’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona ha atès durant aquest confinament més de 83 pacients i familiars mitjançant videoconsulta i atenció telefònica, a través dels seus professionals: psicooncòlegs, fisioterapeuta, treballadora social i logopeda. 

De la mateixa manera, el servei de voluntariat de l’entitat s’ha reactivat per seguir donant suport i acompanyant a pacients i familiars, ja sigui mitjançant acompanyament telefònic, suport per xat o realització de gestions bàsiques fora del domicili.

En el mateix sentit, l’AECC ha posat a disposició dels hospitals i centres sanitaris de la província de Girona on és present, tots els seus recursos, creant una xarxa de suport, perquè cap persona amb càncer se senti sola, desatesa o desinformada.