Mostra de Cinema Àrab al Museu de l'Empordà del 22 de setembre a l'1 d'octubre

2011-09-13 12:30

Per primera vegada, i mercès al suport del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Figueres, la filmografia àrab arriba l’Alt Empordà amb 6 títols de ficció i documentals compromesos amb la realitat que envolta els seus realitzadors, apropant al nostre país produccions de difícil cabuda als circuits comercials.

La mostra, sense caràcter competitiu, està organitzada per l’ONG Sodepau i el Cineclub Diòptria amb l’objectiu d’afavorir la difusió i promoció del cinema àrab i mediterrani a Catalunya per tal de trencar tòpics sobre el món àrab i fomentar l’intercanvi professional i cultural entre cineastes.

Una altra de les voluntats de la mostra és fomentar una sensibilització que afavoreixi la convivència entre els pobles mediterranis mitjançant la cultura i l’expressió artística. Amb aquest objectiu, s’ha convidat als centres d’educació secundària de Figueres i la comarca de l’Alt Empordà a assistir a sessions especials de cinema en horari lectiu al Museu de l’Empordà.