Mossos i Policia Local han comissat 6.000 articles falsificats a Roses

2012-10-25 12:30

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses conjuntament amb la Policia Local del municipi costaner han lluitat tot l’any amb nombrosos dispositius específics i un intens treball diari per prevenir i eradicar la venda il·legal a Roses. Aquesta actuació conjunta s’emmarca, any rere any, dins dels dispositius que es vénen realitzant periòdicament al passeig marítim de Roses entre els dos cossos policials. Dins el marc del patrullatge ordinari, tant logotipat com de paisà, les accions policials conjuntes han estat encaminades a prevenir, detectar i sancionar venedors i activitats il·legals, així com el fet d’intensificar les accions en les franges de màxima afluència de venedors, de la tarda al capvespre.

Respecte als diversos dispositius especials que s’han efectuat aquest any cal destacar com a novetat els dispositius a l’interior del mar per tal de perseguir als infractors fins al final i evitar que el mar sigui una via de fugida on la policia no pugui actuar com succeïa en anys anteriors. Per aquest motiu s’han incorporat efectius amb banyador i s’ha comptat amb la participació de la unitat aquàtica dels mossos.

Els dispositius, que han comptat amb la participació de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona (ARRO), la Brigada Mòbil i comissaries de tota la regió policial, han permès reduir el nombre de venedors ambulants però també el període d’activitat. Aquest any, i a diferència d’altres anys, l’activitat només s’ha localitzat entre el mesos de juny i mitjans de setembre.

Dels 6.000 objectes comissats, la majoria han estat joguines, seguit per complements, ulleres, bijuteria, roba, rellotges, música i pel·lícules.

Aquest any 2012 les diferents accions policials han tornat a reduir el nombre de venedors ambulants en relació a l’any 2011, que ja s’havien reduït alhora respecte  a l’any 2010 (un 30%). La reducció d’enguany ha estat d’un 20% i s’han incrementat el nombre de detinguts, amb un total de 19, dels quals 16 per un delicte de resistència i 3 per un delicte d’atemptat, sense que s’hagin de lamentar incidents ni lesions.

La suma total de les actes administratives realitzades per la policia local i els mossos ha estat de 131. La coordinació i col·laboració entre els dos cossos policials es continuarà fent per tal de detectar i prevenir les diferents conductes de venda il·legal que es puguin produir en el futur.