Monfort també descarta entrar en un govern de CiU a Figueres

2015-05-29 18:00

El cap de llista de Compromís d'Esquerres per Figueres, Xavi Monfort, rebutja acceptar cap proposta per formar part d'un govern amb CiU. Recordem que l'any 2007 CiU va encapçalar un govern tripartit al costat del PSC i ICV amb Santi Vila d'alcalde. Ahir els representants de Compromís es van reunir en assemblea per a valorar els resultats electorals que els han permès mantenir l'únic regidor de que ja disposaven en el darrer mandat. Monfort ha dit que "entenem que la ciutadania que vota és cada vegada més plural i ha decidit que cap força té la legitimitat de treballar en solitari”. També ha afegit que hauria desitjat que les forces d'esquerra sumessin per a governar però no ha estat possible.

Des de Compromís s'ha lamentat l'alt grau d'abstenció de la població de Figueres amb dret de vot "aquesta és una realitat que diu molt poc de l'esforç que hem fet tots plegats per implicar la ciutadania en el rumb polític de Figueres”.

També s'han analitzat els punts forts i les dificultats que ha tingut la candidatura al llarg de la campanya per arribar a explicar les propostes i projectes per a Figueres. I s'han compromès a lluitar en el proper mandat per avançar decididament cap a una millor gestió municipal, més participació ciutadana, transparència i el rescat social com a punts clau per afrontar el mandat dels propers 4 anys.

A més, des de Compromís d'Esquerres per Figueres s'ha donat a conèixer el cost que ha tingut la campanya electoral, per sota dels 5.000€ que marca la llei com a topall de despesa màxima a Figueres (11cts€/habitant), i que ha quedat finalment en 4.273,27€.