Monfort (ICV-E) vol que Figueres destini els 7 milions del Fons del Patrimoni a l’adquisició d’habitatge per destinar al lloguer social

2013-10-25 14:00

Xavier Monfort, regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds - Entesa de Figueres, presentarà al proper ple municipal una moció -preparada conjuntament amb Nova Esquerra Catalana- perquè el govern de Figueres destini el Fons del Patrimoni del Sòl i l'Habitatge, uns 7 milions d'euros, a l'adquisició d'habitatge social. Amb aquesta moció, es pretén desencallar la insuficient gestió d'habitatge social de Figueres davant les 400 famílies que es troben en risc d'exclusió social fruit d'un procés d'execució hipotecària o d'impagament de lloguer.

Per a Monfort "destinar el Fons, ara, a evitar que les famílies que més pateixen les conseqüències de la crisi puguin perdre el seu habitatge és una obligació moral de qualsevol govern que tingui a la mà els diners per fer-ho”

En cas d'aprovar-se aquesta moció, es prioritzaria l'adquisició de l'habitatge habitual a les famílies propietàries d'un immoble i que estiguessin immerses en un procés d'execució hipotecària. A les famílies se'ls concediria un lloguer social sense que haguessin d'abandonar les seves llars.

A més, es proposa que sigui la Comissió Tecnicopolítica i Social d’Atenció als Afectats per Desnonaments de Figueres l'òrgan que intervingui en l'estudi i el consens de les bases que hauran de servir per tramitar l'adquisició i el lloguer de l'habitatge que formi part d'aquest pla.

Segons les estimacions de la proposta d'ICV-E i NEC es podria arribar a adquirir fins a un màxim de 100 habitatges, tenint en compte un cost mig de 70.000€. Per a Monfort això suposaria "una gran oportunitat per resoldre una part important dels embargaments que podem tenir a Figueres aviat. Crec que podem evitar un gran sofriment a moltes famílies"