Martinoy visita la construcció de l'hotel d'entitats i el magatzem de Borrassà

2010-11-24 21:30

El delegat del Govern, Jordi Martinoy, i l’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, han visitat aquest dimecres les obres de construcció del magatzem per a la brigada municipal i l’hotel d’entitats, una actuació que va iniciar-se el mes d’abril d’aquest any i que està a punt d’acabar-se. El magatzem i l’hotel d’entitats, que comparteixen equipament, ocupen un espai conjunt de més de 230 metres quadrats i representen dos espais diàfans un, per a ús de la brigada, i l’altra, per a les entitats de Borrassà i com a sala polivalent; en aquest últim s’hi podran dur a terme tot tipus d'activitats de petit format. L’obra, que té un cost de 170.861 euros, ha rebut subvenció de la Generalitat, a través del PUOSC del Departament de Governació i Administracions Públiques, de 153.775 euros.

Abans, El delegat del Govern, acompanyat per l’alcalde de Riumors, Josep Maria Padrosa, ha visitat també la pavimentació del camí de Riumors a Fortià i de la travessera d’accés al carrer Siurana. Es tracta d’una obra central per Riumors que ja ha finalitzat i que ha suposat la pavimentació del carrer, el soterrament de línies i la millora de l’enllumenat. L’actuació ha tingut un pressupost de 204.750 euros, dels quals 178.514 euros han estat aportats pel PUOSC. El delegat del Govern ha destacat “representen dues obres molt importants tant per Borrassà com per Riumors, que dignifiquen el municipi, cohesionen els seus veïns i fan disposar d’equipaments molt necessaris”.

El delegat del Govern, Jordi Martinoy, ha finalitzat el seu recorregut a l’Alt Empordà a Pau i també a Garrigàs. A Pau s’ha reunit amb el seu alcalde, Josep Blanch, amb qui ha visitat la cooperativa Empordàlia amb el seu gerent, Simó Casanovas, i president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà. La visita s’ha produït just quan ha començat la collita d’oli d’aquest any, una collita que acabarà a finals de gener i de la qual s’espera que pugui arribar als 800.000 quilos. El delegat ha recomanat “el consum dels productes que produïm a les nostres comarques, per la proximitat i també per la qualitat, com els que formen part de la DOP Oli Empordà”.

Per últim, Martinoy, acompanyat per l’alcalde de Garrigàs, Josep Masoliver, ha fet una visita d’obres a l’equipament sociocultural del municipi que està en fase de construcció. L’equipament, que té un cost de 522.792 euros, esdevindrà a la planta baixa un dispensari i, a la primera planta, un equipament social.