Llum verda per a la captació d’energia als edificis públics i privats de Figueres

2011-03-17 17:00

La comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, a Girona, ha donat llum verda a la modificació puntual del pla general urbanístic de Figueres, a través de la qual es permet utilitzar els sostres dels edificis per a la captació d’energia.

La mesura, que es pot aplicar tant a edificis públics com privats, permetrà que als sostres s’hi instal·lin plaques fotovoltaiques o micro aerogeneradors d’electricitat, entre d’altres.

“És una bona notícia. Confirma l’aposta del Govern municipal per a la promoció d’energia neta i més en una setmana on el debat de l’energia nuclear està a primera pàgina de l’actualitat. És una setmana trista, però aquest debat ens ha de servir per promoure l’eficiència energètica i la promoció d’energies renovables. I a Figueres hi estem treballant des de fa temps amb aquesta iniciativa o d’altres com el CODIM”, explica el regidor de Medi Ambient, Richard Elelman.

Tots els interessats -privats, comunitats de propietaris o empreses- en instal·lar sistemes de captació d’energia als sostres es poden adreçar a l’Agència Local de l’Energia de Figueres (ALEF- avda Salvador Dalí, 107).