Lliuren medalles a veïns centenaris de Roses i Agullana

2015-02-25 14:00

La directora territorial de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, ha lliurat aquest migdia la Medalla Centenària de la Generalitat a la senyora Joaquima Monjó, veïna de Roses, i al senyor Casimiro Coto, d’Agullana. Amics, familiars han acompanyat els homenatjats durant els actes de lliurament, en què també hi han assistit l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindán, i l'alcalde d'Agullana, Alfons Quera.

La senyora Joaquima Monjó i Pujades ha rebut la Medalla a la residència Pi i Sunyer de Roses, on viu actualment. Nascuda a Narbona el 22 de febrer de 1915, la senyora Monjó es va instal·lar amb els seus tiets a Figueres després de morir els seus pares. També ha viscut a Garriguella i a Roses. Ha tingut un fill i una filla.

Al migdia, el senyor Casimiro Coto Llenderrozos ha rebut la Medalla Centenària al Centre de Serveis d’Agullana. Va néixer el 23 de febrer de 1915 a Sante (Lugo), on va passar la infantesa i la joventut. Durant la Guerra Civil ingressà a l’exèrcit on ha desenvolupat la seva carrera professional. Va estar destinat, entre d'altres, a Jaca, Barcelona, Figueres i Olot. Finalment es va jubilar a Sant Climent com a capità honorífic. Ell i la seva dona van tenir dos fills i actualment també té 4 néts.

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.