Lliuren la Medalla de Plata de Figueres a l'Asil Vilallonga en el seu 125è aniversari

2011-12-19 18:00

Coincidint amb la jornada de celebració del 125è aniversari, aquest matí l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha lliurat als representants de l’Asil Vilallonga la Medalla de Plata de la Ciutat. Un reconeixement a la tasca realitzada per una institució que, malgrat el pas dels anys, continua realitzant una important funció social a la ciutat i la comarca.

L’acte de lliurament s’ha realitzat, per desig dels responsables de l’entitat, al mateix Asil Vilallonga i davant la presència del Bisbe de Girona, Francesc Pardo, i de representants del consistori.

Per l’alcalde Vila es tracta d’un “reconeixement més que justificat a una entitat que durant molts anys va ser l’únic espai de la ciutat on les persones grans sense recursos podien ser ateses. És un exemple d’entitat que ha cobert durant anys un buit que les administracions no omplien”.

Asil Vilallonga
L’Asil Vilallonga va néixer el 1886 de la mà de Marià Vilallonga Gipuló, un important empresari figuerenc. Vilallonga, en un acte filantròpic poc comú per l’època, va decidir obrir un asil per atendre a les persones grans sense recursos de Figueres i comarca, les quals estaven condemnades a la marginació social.

Des del primer dia l’Asil ha mantingut el seu caràcter independent, tal i com desitjava Vilallonga, el qual va encarregar l’assistència dels usuaris a les Germanes de la Caritat. Una congregació religiosa femenina dedicada a l’ensenyament i assistència dels pobres que avui encara està al capdavant de l’Asil Vilallonga.

Fulla de Figuera de Plata al Motel
Precisament, l’Ajuntament tancarà la setmana amb un altre reconeixement de ciutat. Aquest divendres, a les set de la tarda al Saló de Sessions, es farà el lliurament de la Fulla de Figuera de Plata al Mèrit a l’Hotel Empordà (Motel). Un guardó atorgat a un dels establiments pioners en la renovació de la cuina catalana moderna i perquè han seguit en un primer pla de l'excel·lència culinària al llarg dels seus cinquanta anys de vida. L’acte comptarà amb la presència del xef del Miramar, Paco Pérez, el qual farà una glosa sobre la trajectòria del Motel i del seu fundador Josep Mercader, i de l’actual xef i propietari de l’establiment, Jaume Subirós.