L'Hospital de Figueres rebrà la Medalla d'Or de la ciutat pels seus 700 anys

2013-09-02 13:30

El ple ordinari del mes de setembre de l'Ajuntament de Figueres aprovarà aquest dimarts les distincions de ciutat 2013, que es van treballar, proposar i aprovar prèviament a la Comissió del Nomenclàtor, celebrada el passat juliol.

Els reconeixements acordats són la Medalla d'Or de la Ciutat a l'Hospital de Figueres; la Medalla de Plata de la Ciutat a la Comunitat de les Germanes de Sant Josep de Figueres; i la Fulla de Figuera de Plata a Òmnium Cultural - Alt Empordà.

D'altra banda, l'Ajuntament també homenatjarà a tres ciutadans fortament vinculats a la ciutat que ens han deixat durant aquest any. Ho farà concedint el títol de Ciutadà d'Honor a títol pòstum al sots inspector de la Guàrdia Urbana, Agustí Vehí, i al mossén Pere Font. Finalment, i també a títol pòstum, es posarà el nom de Ferran Pou Moret a l'estació meteorològica de la ciutat, en record del popular "home del temps" de Figueres, que va ser durant molt de temps responsable de l'estació.

El lliurament de les distincions de ciutat 2013 es farà el proper 20 d'octubre, a partir de les sis de la tarda al Teatre Municipal el Jardí, en el decurs del tradicional concert de ciutat. Un acte organitzat des de l'Ajuntament per commemorar l'atorgament del títol de ciutat a Figueres, el 19 d'octubre de 1875 per Alfons XII.