L'Hospital de Figueres és el primer centre gironí que acull el nou tòtem informatiu de l'AECC-Catalunya

2021-06-14 13:00

L’Hospital de Figueres és el primer centre de la demarcació de Girona que acull el nou tòtem informatiu de l’AECC-Catalunya contra el Càncer. Es tracta d’una fotografia d’una de les voluntàries de l’entitat que ofereix suport als pacients de l’Hospital de Figueres, amb l’objectiu d’acostar la seva feina a la ciutadania i en representació de tot el voluntariat que des de fa anys és present al centre. I és que a causa de la pandèmia de la COVID-19 s’ha suspès temporalment l’activitat presencial dels voluntaris. 

El tòtem s'ha col·locat a l’àrea de Consultes Externes, concretament al passadís de l’Edifici Est, a la sala d’espera de l’Hospital de Dia i consultes d’oncologia. Per al disseny d’aquest nou element visual s’ha utilitzat com a model la coordinadora de voluntariat de l’AECC a l’Hospital, Mireia Romero. Actualment, i a l’espera de recuperar l’activitat presencial, Romero coordina el voluntariat en format telefònic, videotrucada o domicili de l’àrea de Figueres i rodalies. 

La figura de cartró va acompanyada d'informació d'interès per a les persones amb càncer i familiars, perquè puguin conèixer de manera senzilla tots els serveis que ofereix l’entitat: atenció psicològica, fisioteràpia, logopèdia, atenció social, cursos de deshabituació tabàquica i acompanyament a través del voluntariat, entre d’altres. 

El tòtem, un cop es reactivi l’acompanyament presencial per part de l’equip de voluntariat, servirà com a complement perquè tots els pacients i familiars coneguin i puguin accedir als serveis que l’Associació ofereix de manera gratuïta.

Paquita Abulí, directora d’infermeria de la Fundació Salut Empordà, agraeix aquesta iniciativa que reforça la feina que desenvolupen els voluntaris de l’entitat, destacant que “el fet de comptar amb la col·laboració de l’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona, juntament amb la de la resta d'associacions, ens permet donar suport tant a professionals com a pacients i familiars, i arribar a cobrir totes les necessitats i mancances que es puguin generar davant un procés de malaltia neoplàsica”.

Per la seva banda, la presidenta de la Junta Local de Figueres de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, Julieta de Masdevall, ha destacat “la gran tasca realitzada pels voluntaris a l’Hospital de Figueres” i en especial ha volgut agrair al centre “el fet de poder tenir una eina dins de l’Hospital mentre no es pugui oferir el servei de voluntariat presencial”.