L'Hospital de Figueres comença a derivar pacients a altres centres sanitaris

2021-12-13 16:00

L’Hospital de Figueres ha començat a traslladar pacients a la Clínica Santa Creu de Figueres i a l’Hospital d’Olot, tal com ja s’havia fet en altres onades de la pandèmia del coronavirus. Aquesta és una de les mesures que el centre ha posat en marxa davant l’augment de la pressió assistencial i de les baixes entre els professionals provocades pel coronavirus. 

L’increment de la pressió assistencial per la crescuda dels pacients infectats de la Covid-19 se suma a l’augment habitual al mes de desembre dels pacients respiratoris. Aquesta és una circumstància que l’any passat no es va produir perquè pràcticament no es van registrar casos de grip.

Avui dilluns els centres de la Fundació Salut Empordà tenen 36 pacients ingressats per coronavirus i 16 professionals positius. Fa set dies eren 27 pacients i 12 professionals. 

Amb l’objectiu d’alliberar llits i professionals, l’Hospital ha continuat amb les desprogramacions d’intervencions, proves i visites. Tal com ja s’ha fet en els últims mesos, no es realitza una anul·lació general de l’activitat dels quiròfans, sinó que diàriament es revisen les operacions programades per valorar quines es poden ajornar, mantenint sempre les que són urgents i oncològiques. 

D’altra banda, si la pressió assistencial ho requereix, el centre utilitza parcialment la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) com a suport al preingrés. Aquest espai reservat pot acollir fins a vuit pacients, els quals estan a l'espera de poder ser traslladats a una habitació de la planta d'hospitalització.