L'espectacle de la campanya Evoluciona JA! arriba a Roses el 30 de juliol

2022-07-26 14:00

L'Ajuntament de Roses se suma a la campanya impulsada per l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, "Evoluciona JA!", i oferirà el proper dissabte 30 de juliol, l'espectacle de dansa contemporània "Despolimerització". Té per objectiu conscienciar de l'ús perjudicial dels plàstics. L'espectacle tindrà lloc a les 19 h al Passeig Marítim de Roses.

Els plàstics han pres la Terra. La producció i l’ús creixents d’aquests amenacen amb contaminar cada racó del planeta, especialment la mar, destinació final de gran part dels plàstics, on perjudiquen seriosament la salut dels ecosistemes aquàtics i la supervivència de les espècies que els habiten. Cada any, les mars i els oceans reben fins a 12 milions de tones d’escombraries.

La situació mundial és dramàtica. La gran producció de plàstics, la fàcil dispersió i el lent procés de degradació que presenten, converteix el plàstic en l’enemic número u de mars i oceans. Usar-lo és un problema associat al mode de consum, ja que la majoria s’empra en els envasos d’un sol ús.

La solució és reduir l’ús dels plàstics. És responsabilitat de tots i totes, tant de les administracions públiques com de la ciutadania. Els seus efectes, encara que ens puguin semblar imperceptibles, són demolidors.