L'Escola Joan Reglà de Bàscara és la que recicla més paper i cartró

2015-11-19 13:30

Durant el primer trimestre del curs escolar s'ha realitzat el retorn de paper reciclat a les escoles que durant el curs 2014/2015 van estar recollint-lo en el marc del programa Re-paper, una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà que té com a objectiu fomentar la recollida selectiva a les escoles. Això ha comportat que se'ls reparteixin, entre totes, uns 228 paquets de folis de paper reciclat de manera totalment gratuïta.

El curs passat, en concret, un total de 52 escoles adherides al programa van aconseguir recollir 39.413 quilos de paper i cartró. L'escola Joan Reglà de Bàscara és la que més quilos de paper ha dipositat en el contenidor blau, concretament 1.267. Dels altres centres participants també destaquen la Pompeu Fabra de Llançà i l'escola d'educació especial Mare de Déu del Mont de Vilafant.

Fa uns dies el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Maria Cervera, acompanyat per l'alcalde de Bàscara i també conseller comarcal, Narcís Saurina, van realitzar l'acte de lliurament de 12 paquets de 500 folis de paper reciclat cadascun als alumnes del Joan Reglà. També se'ls va entregar un diploma als diferents alumnes que intervenen com a agents d'escola verda, en reconeixement a la seva tasca cap al foment del reciclatge de paper entre els seus companys de curs.

Cada una de les escoles que forma part de Re-paper té un contenidor blau on poder llençar els papers i cartrons, preferentment al perímetre del pati o a prop d’un portal que permeti l’entrada del camió. Durant la recollida d'aquest contenidor, que es realitza de forma específica per a cada centre, es pesen els quilograms que es recullen i es poden consultar al web d'educació de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal. En acabar el curs, cada escola té un retorn en paper reciclat en funció del paper que hagi recollit en el contenidor blau. D'aquesta manera es pretén incentivar la recollida selectiva de paper i cartró a les escoles.