L'Escola del Consum de Catalunya és a Figueres aquesta setmana

2011-05-04 17:00

L’Escola del Consum de Catalunya (ECC) s’instal·la aquesta setmana a l’Alt Empordà amb l’objectiu d’impulsar l’educació en consum dels alumnes d’educació primària i secundària de la comarca. El director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, juntament amb el vicepresident segon del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Joan Vilahú, ha presentat avui els continguts dels tallers que es realitzaran al Centre Formatiu St. Vicenç de Paül. Es preveu que visitin l’Escola uns 450 alumnes.

L’objectiu de l’Escola és formar, de manera totalment gratuïta, els escolars en matèria de consum. Aquesta formació s’articula a través de tallers adreçats a alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial. Les activitats proporcionen als estudiants les eines suficients perquè puguin construir el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. També els permeten adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d’exercir-los, així com sobre els seus deures.

Els centres que han sol·licitat la realització dels tallers de l’ECC a la comarca de Alt Empordà són els instituts Ramon Muntaner i Olivar Gran i les escoles d'educació primària Ma. Àngels Anglada, Cor de Maria de Figueres i Josep Pallach.

L’ECC va començar la seva activitat l’octubre de 2003, i durant els dos primers anys va impartir els tallers des de la seu central ubicada a Barcelona. L’any 2005, i coincidint amb el tercer curs escolar, es va posar en funcionament la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya per donar resposta a les demandes dels centres escolars situats lluny de Barcelona.