Les entitats de Figueres i l'Ajuntament treballen per a poder celebrar alguns actes de Fires del 29 d'abril al 3 de maig

2021-02-16 17:00

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i la regidora de Festes, Ester Marcos, es van reunir divendres amb representants de les entitats i associacions de la ciutat per parlar de les Fires i Festes de la Santa Creu.

La reunió va comptar amb la participació d’unes 60 persones, en representació d’una trentena d’entitatts al Teatre El Jardí, amb totes les mesures de seguretat i per posar d’exemple com ha de ser una activitat amb tots els protocols Covid. El govern està treballant perquè les Fires i Festes de la Santa Creu se celebrin durant 5 dies, amb tots els protocols que requereix la situació. Es concentraran les activitats entre 29 i 30 d’abril i 1,2 i 3 de maig. Algunes de les activitats no es podran celebrar com la Diada Castellera o la Rua de Santa Creu per la dificultat que representa adaptar-les als protocols Covid.

Les dades en relació a la Covid-19 no auguren un escenari propici per a la festa major i res no fa preveure que puguem gaudir amb normalitat d’unes Fires i Festes de la Santa Creu. Malgrat això, la voluntat de l’equip de govern és el d’adaptar algunes activitats als protocols que emet el Procicat en relació a espectacles, esdeveniments culturals i activitats a la via pública.

La participació de les entitats i associacions de Figueres ha estat sempre un dels pilars de la programació i per això, en un procés de participació i transparència, l’Ajuntament ha volgut fer partícip de la situació al teixit associatiu.