L'Associació d'Hostaleria premia La Vinyeta de Mollet de Peralada, El Molí de Pont de Molins i el Bar Boia de Cadaqués

2013-11-21 12:00

El dimecres 20 de novembre, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà ha celebrat el II Congrés d'Hostaleria de l'Empresa Familiar. Amb un total d'un centenar d'assistents de tota la comarca i de la demarcació, l'acte va comptar amb un total d'onze ponències estructurades en 4 blocs, a càrrec de persones molt reconegudes en el seu àmbit d'actuació. Pau Canaleta (consultor en Comunicació), Manel Toro (regidor de l'Ajuntament de Figueres i impulsor de la marca Empordà), Ramon Ramos (director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona), Montse Ferrer i Albert Alemany (experts en tecnologia 2.0), Fabián González (Instituto Técnico Hotelero), Xavier Gay de Liébana (psicòleg d'organitzadors), David Castell (Activo Grupo), Philippe Verdoodt (Aj. de Llançà), Mercè Escrichs (Agència Catalana de Turisme), Josep Vilella (expert en gastronomia) i Vicente Monfort (especialista en hostaleria familiar de la Generalitat Valenciana). Van tancar l'acte Miquel Gotanegra, vicepresident de l'Associació d'Hostaleria, i Carme Rubió, subdirectora general d'Ordenació Turística de la Generalitat de Catalunya.

Seguidament, es va dur a terme un dinar a l'Escola d'Hostaleria que tenia per objecte fer un suport efectiu a la formació en hostaleria, a més de solemnitzar l'acte de concessió dels Premis Tramuntana a tres persones i empreses destacades del sector. 

El Premi a l'Empresa Proveïdora va ser per al Celler La Vinyeta de Mollet de Peralada, per la bona disposició que mostra aquesta empresa a col·laborar amb qualsevol iniciativa de l'Associació. En el seu parlament, Josep Serra (un dels fundadors) va explicar que li feia especial il·lusió rebre el premi precisament per aquest aspecte, ja que la filosofia de l'empresa és la col·laboració per a un millor funcionament de l'economia de la comarca. 

El Premi a la Trajectòria es va lliurar a Pere Lladó, de l'Hotel Restaurant El Molí de Pont de Molins; un home que va treballar des de sempre en la restauració fins a fundar el seu propi negoci, que ara continua amb els seus fills. En la seva intervenció, Lladó va expressar que la seva il·lusió era veure continuar el negoci en els seus fills i ja en la seva néta.

Finalment el Premi a la Trajectòria Empresarial va ser per a Manel Vehí, del Bar Boia de Cadaqués, per haver-se fet càrrec d'un bar que va avançar fins al moment actual, en què és una referència del món de la cocteleria en l'àmbit fins i tot a nivell de l'Estat espanyol.