L'App de l'Ajuntament de Borrassà ha rebut un centenar d'incidències

2018-01-16 17:30

L’App de l’Ajuntament de Borrassà és un canal de comunicació que millora la interactuació entre els veïns i el consistori. D’una banda, els usuaris que han baixat l’aplicació en els seus dispositius mòbils, reben les informacions municipals així com avisos i informacions d’última hora; poden consultar l’agenda i/o saber el temps que fa, farà i ha fet al poble a través de la Meteo Borrassà; entre altres accions; i d’una altra banda poden fer arribar al consistori les incidències que detecten al poble de cares a ser resoltes el més aviat possible.

Des de la seva posada en servei, el mes de març de l’any passat, s’han rebut un centenar d’incidències a través d’aquesta aplicació. La majoria s’han resolt ràpidament i n’hi ha hagut algunes que requereixen un termini de temps més llarg per resoldre-les definitivament, ja sigui perquè no són de competència municipal o bé perquè calgui una tramitació més llarga per posar-hi solució.

Algunes de les incidències rebudes són les següents: bombetes de l’enllumenat públic foses; forats a l’asfalt; falta de senyalitzacions o senyals en mal estat; miralls entelats; manca de plaques dels noms de carrers; espais públics bruts o amb excés de vegetació; arbres sense podar; papereres i contenidors de residus plens; punts d’aportació amb residus per terra; un vehicle abandonat; problemes d’excés de soroll; porcs morts fora dels contenidors habilitats per aquests animals; rosegadors vius i morts pels carrers; marques senyalitzadores de sortides realitzades pel terme; problemes amb el servei de WiFi; denúncies del deficient servei que Correus presta al poble; papers amb dades d’usuaris particulars fora dels contenidors; i cotxes mal aparcats sobre les voreres impedint el pas dels vianants.

Moltes de les incidències s’han pogut resoldre a través dels serveis municipals. I pel que fa a les que no són de competència del consistori, l’Ajuntament ha activat els mecanismes necessaris per trobar-hi una solució el més aviat possible. Entre aquestes últimes, s’hi troben les que fan referència al mal funcionament de Correus al poble. En aquest cas, el consistori ha acordat elevar una queixa formal demanant la millora d’aquest servei.

L’Ajuntament valora positivament l’ús que els usuaris fan d’aquesta aplicació per alertar d’incidències ja que fa que els problemes arribin molt ràpidament al consistori, cosa que permet agilitzar-ne la seva solució, i en conseqüència millorar la qualitat de vida al poble. A la vegada possibilita veure de manera molt pràctica els beneficis del treball en xarxa i la col·laboració público-privada.

Per això, l’Ajuntament encoratja els veïns a baixar-se l’aplicació si encara no ho han fet. Pels usuaris d’Android s’ha de fer a través del Play Store i pels d’iOS mitjançant l’Apple Store.