L'Acústica ultima detalls a menys de dues setmanes del seu inici

2010-08-20 12:14

Falten menys de dues setmanes perquè s'enceti la novena edició del festival Acústica 2010 que portarà a Figueres una trentena llarga d'actuacions repartides per set escenaris a l'entorn del Museu Dalí. Aquests dies s'intensifica la campanya promocional amb espots televisius a TV3 i RAC 105 TV i amb presència a diferents emissores i cadenes radiofòniques com 40 Principals, ICAT FM, RAC 1 i Cadena 100. Des de fa dies l'Acústica també té presència als mitjans de comunicació escrits de les comarques de Girona i en revistes especialitzades en música a més d'una important distribució de cartelleria a les comarques de Girona principalment però també a la ciutat de Barcelona i altres punts del país.

L'objectiu és aconseguir un nombre d'espectadors similar al de l'any passat que es va quantificar en uns 35.000. A través de les xarxes socials l'Acústica pot comprovar que l'interès pel festival arriba a diferents punts del país i són cada cop més les persones que aprofiten per fer, almenys, una nit d'estada en establiments hotelers o càmpings de la comarca. Aquest any un bon nombre d'hotels de Figueres ofereixen descomptes als clients que s'identifiquin com a espectadors del festival en el moment de fer la reserva. Els hotels que realitzen aquesta oferta es poden consultar des de la pàgina web de l'Acústica. També s'ofereixen descomptes per a la visita guiada "La Figueres de Dalí" per aquelles persones que vulguin aprofiar la seva estada a la ciutat els dies del festival.

El muntatge dels diferents escenaris es farà a partir del dilluns 30 d'agost. La seva centralitat fa que cap visitant o veí de la ciutat s'adoni que el festival és a punt de començar. Ens els cinc dies que dura prop d'un centenar de persones treballaran perquè tto funcioni correctament, des d'agents de seguretat, fins a tècnics de sonorització passant per cambrers i cambreres, taquilleres, regidors d'escenari o responsables de comunicació.

L'Acústica s'inaugurarà enguany el dimecres 1 de gener amb l'actuació de Quimi Portet al Claustre de l'Institut del Ramon Muntaner. L'excomponent d'El Ultimo de la Fila presentarà l'àlbum "Viatge a Montserrat". L'obertura es complementarà amb dos concerts més en locals de la ciutat. Quim Vila actuarà al Soul Cafè i Miqui Puig al Federal.

D'aquesta novena edició cal destacar dijous el debut de Marina d'Ojos de Brujo en solitari, la possibilitat de ser un dels privilegiats 650 espectadors que tindran ben a prop a Love of Lesbian, el divendres, o participar dissabte a la nit dels concerts de dues de les bandes més en forma del panorama català, Els Amics de les Arts i Delafé y las Flores Azules. Els històrics Reincidentes en acústic, La Troba Kung-Fú, Bimba Bosé i The Cabriolets, Pascal Comelade, el Tribut a Gato Pérez, Mishima o Roger Mas són altres noms d'una programació eclèctica que vol arribar a tota mena de públics. La Fira de Menjars del Món, la Haima Chill del Cafè del Mar i sessions de Dj's complementen aquesta novena edició que estrenarà un karaoke-live on qui ho vulgui podrà cantar acompanyat per una banda de rock.