L'ABS l'Escala obté una qualificació d’excel·lència

2017-04-11 13:30

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) l’Escala, gestionada per la Fundació Salut Empordà (FSE), ha estat acreditada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb un grau d’assoliment del 96,8%, de manera que el conjunt de gestió d’aquesta ABS ha obtingut una valoració d’excel·lència.

La directora de l’ABS l’Escala, Marta Pedrerol, explica que “estem molt contents i satisfets per aquest resultat que és fruit de dos anys de preparació i avala la solidesa del sistema de millora contínua que hem implantat”. Manifesta que “l’’exercici que hem fet amb l’acreditació ha servit per valorar la feina que estem fent i com la duem a terme. Alhora, el resultat obtingut representa un segell de garantia de l’atenció que donem al ciutadà”.

Aquesta és la primera acreditació d’equips d’atenció primària que es porta a terme a l’ABS l’Escala, ja que anteriorment el sistema de control i avaluació que duia a terme el Departament de Salut era un altre. El centre gestionat per la FSE ha superat 335 estàndards d’un total de 346, el 96,8%.

L'acreditació, que té una vigència de quatre anys, certifica que una organització sanitària ha aconseguit un nivell de qualitat i competència superior als estàndards exigibles per a l’autorització administrativa d’un centre sanitari. Aquest procés serveix per avaluar les activitats que es duen a terme, guiar i impulsar la millora de la qualitat de l’entitat i també dóna informació i garantia de confiança a ciutadans i professionals.

El model d’acreditació a Catalunya es basa, com a eixos claus, en la clara orientació a la satisfacció dels ciutadans, en la valoració del grau de contentació dels professionals de les organitzacions sanitàries i en una avaluació centrada en el procés i orientada als resultats de l’assistència. Així mateix, es consideren aspectes rellevants la incidència directa en la millora de la qualitat de l’assistència i la generació d’un impacte positiu en la societat.