La tramuntana perd intensitat però es reforçarà de nou a partir de dijous

2013-11-12 11:30

El vent del nord anirà perdent força durant dimarts i dimecres, tot i que no desapareixerà del tot. Dijous, però, es tornarà a reforçar i tornaran els cops molt forts als cims del Pirineu i a l’Empordà.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el potent anticicló centrat a l’oest de les Illes Britàniques es mantindrà en aquesta zona i afavorirà que segueixi bufant el vent del nord durant la resta de setmana.

El vent de component nord va bufar entre moderat i fort durant bona part del dia d’ahir als dos extrems del país i a les cotes altes del Pirineu, amb ratxes màximes superiors als 90 km/h en alguns casos. Les ratxes màximes enregistrades a les estacions de la XEMA (Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques) es van produir a la part alta de Portbou arribant a 154 km/h, a Roses 84,6 i a Sant Pere Pescador 76,0. 

Aquest matí, abans de dos quarts d'onze la ratxa màxima s'ha registrat a Portbou amb 110 km/h. A la zona propera a l'incendi del Baix Empordà la ratxa de vent més forta ha estat de 58 km/h a la Bisbal.

Evolució del vent a la Bisbal des d'ahir dilluns a les 10 del matí