La Policia Local de Roses i els Mossos comissen més de 1.200 quilos d’objectes en un dispositiu conjunt contra el top manta

2011-07-29 10:30

La Policia Local de Roses i els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà - Roses, estableixen, de forma periòdica, operatius per tal de poder eradicar la venda ambulant il·legal a Roses, tal i com indica l’ordenança municipal. El darrer dispositiu conjunt ha tingut lloc el passat dimecres 27 de juliol.

En plena temporada d’estiu la població es veu altament incrementada pel turisme i l’ocupació de segones residències. Amb aquest augment de població fluctuant de temporada és quan, emergeix aquesta activitat il·legal.

La concentració dels venedors il·legals es fa palesa amb major nombre al passeig marítim de la ciutat, on en els seus 1.500 metres de llargada s’hi acumulen un gran nombre de persones que es dediquen a aquesta d’activitat il·lícita.

El dimecres 27 de juliol, pels voltants de les set de la tarda, efectius uniformats i no uniformats d’ambdós cossos policials van efectuar un important dispositiu de control d’aquest fenomen en diversos punts de la ciutat.

La primera de les actuacions es va dur a terme al centre de Roses, just en el moment en què els venedors ambulants s’adreçaven al passeig marítim amb tot el material apunt per vendre. La resta d’actuacions es van practicar al passeig marítim de Santa Margarida un cop els venedors ja estaven instal·lats.

El resultat del dispositiu policial va ser d’un total de 15 persones denunciades. D’aquestes 15 persones, 11 anaven indocumentades i es van portar a comissaria a efectes d’identificació. Les altres 4 persones denunciades anaven degudament documentades.

Respecte al material comissat es van poder recuperar més de 1.200 quilos d’objectes que representen milers de peces com ara: roba, ulleres, bosses de mà, moneders, cinturons, gorres, joguines i bijuteria (anells, rellotges, polseres, collarets, arracades...).

Ambdós cossos policials continuaran treballant en col·laboració per tal d’acabar amb aquesta activitat il·lícita, de manera que no es descarten més dispositius en un futur.