La Jove Orquestra de Figueres actua al costat de la Simfònica de Sant Cugat

2014-03-14 10:00

Aquest divendres 14 de març a les 21h, la Jove Orquestra de Figueres és una de les formacions convidades per tocar al Teatre Auditori Sant Cugat, juntament amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat que interpretarà un concert diferent, un espectacle molt arrelat a “Les Nostres Tradicions”.

A tots els països, la música d’arrel tradicional ha estat una font inesgotable d’inspiració per als compositors.

Obres com Montjuïc, Suite of Catalan Songs de B. Britten on apareix un fragment del Paga-li Joan al costat de “La Processó”, crònica musical d’una festa tradicional catalana de Xavier Pagès, una composició del segle XXI que recull i integra les tradicions populars catalanes del nostre ric patrimoni musical.

El concert compta amb la participació d'una trentena de joves músics de diferents centres musicals com el Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels, l’Escola de Música FUSIÓ, l’Escola de Música de Valldoreix i la Jove Orquestra de Figueres i també amb la col·laboració de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat del Vallès, de l’Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i també del grup de batukada "Karabassà".

Per la Jove Orquestra de Figueres és una oportunitat per aprendre de músics professionals i un honor compartir escenari amb l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, dins la seva programació estable al Teatre Auditori de Sant Cugat. Això posa de relleu la important tasca que s'està fent amb els músics de la Jove Orquestra de Figueres, pel quals aquesta experiència és un repte.