La Fundació Salut Empordà celebra el Dia Mundial d’Higiene de Mans amb diverses activitats

2019-05-06 18:00

Un any més, la Fundació Salut Empordà (FSE) celebra el Dia Mundial d’Higiene de Mans amb l’organització de diverses activitats. En aquesta ocasió, i per primer cop, a les propostes que es fan des de l’Hospital de Figueres també s’hi ha sumat la de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Escala. L’efemèride és el dia 5 de maig però com que aquest 2019 ha recaigut en diumenge, la Comissió d’Infeccions ha decidit posposar la celebració fins a avui, dilluns. 

L’adhesió de la FSE a la campanya de l’OMS “Una atenció neta per a tots està a les vostres mans” busca conscienciar a professionals i visitants que les mans actuen de vector en la transmissió d’infeccions, o bé contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran els mateixos malalts, o bé en contactar amb superfícies o objectes contaminats i tocar després els malalts sense haver fet una higiene prèvia. L’única acció efectiva per evitar-ho és el rentat de mans abans i després del contacte directe amb els pacients, amb productes de base alcohòlica o bé amb aigua i sabó.

Per commemorar aquesta jornada, a l’Escala, l’ABS s’ha estrenat amb la col·locació d’un estand informatiu i amb la realització d’un taller de rentat de mans. A l’Entrada Est, a Consultes Externes i a l’Entrada principal de l’Hospital de Figueres també s’han muntat taules informatives durant tot el matí, on s’ha fet el taller d'higiene de mans amb llum ultraviolada. A més d’entregar fulletons i adhesius als serveis d'Hospitalització per conscienciar a usuaris i familiars. 

També s’han impulsat per primer cop dues propostes per al Servei de Pediatria: un concurs de dibuix infantil i l’entrega del conte de La MArtiNETA, que explica la història d’una mare que té cinc fills que es diuen com els dits de la mà. 

Finalment, i dirigit només als professionals de la institució, s’ha fet un concurs de cartells sobre la promoció de la higiene de mans. 

Cal recordar que, a més de la celebració d’aquest dia mundial, el Pla de Formació del personal de la FSE ofereix un curs en línia sobre aquesta temàtica, de 6 hores de durada.