La FSE celebra la 3a Diada de la Fundació amb la programació de més concerts i amb activitats lúdiques relacionades amb la salut

2023-06-26 13:00

Dimarts 4 de juliol tindrà lloc la tercera edició de la Diada de la Fundació Salut Empordà, destinada a pacients ingressats, usuaris, acompanyants, i als professionals que treballen a l’entitat. Enguany, l’esdeveniment comptarà amb més actuacions musicals ubicades en diferents punts de l’Hospital de Figueres i del Centre Sociosanitari Bernat Jaume (en total, seran set concerts) i amb dues activitats lúdiques relacionades amb l’àmbit de la salut.

La Diada de la Fundació és possible gràcies a la col·laboració desinteressada dels grups que hi actuen i d’empreses, entitats i particulars de l’Alt Empordà. L’esdeveniment s’emmarca en la voluntat d’acostar l’art a l’entorn hospitalari, i més concretament la música en directe, com a eina per a humanitzar l’assistència, fer els centres sanitaris més amables i millorar el benestar dels pacients ingressats i dels professionals.

Pel que fa als concerts de petit format i de curta durada que tindran lloc a l’Hospital de Figueres, aniran a càrrec de diferents formacions. Rec del Temps (entre els membres hi ha un professional que treballa al servei de Laboratori de la Fundació), i Clima actuaran a fora la plaça de l’Hospital, Alquímia Musical oferirà un petit espectacle a la planta Maternoinfantil, el trio de l’Orquestra de Metges de Girona tocarà a Consultes Externes, i el músic Norfeu cantarà als serveis de Rehabilitació i Diàlisi. En el cas del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, allà s’ha previst una actuació a la 2a planta del centre perquè hi puguin assistir totes les persones ingressades. Com ja és habitual, anirà a càrrec del combo de professors del Casino Menestral Figuerenc.

A més dels concerts, dimarts al matí es muntaran dos estands a fora la plaça de l’Hospital en què s’oferiran dues activitats lúdiques per als professionals relacionades amb l’àmbit de la salut. Decathlon ensenyarà com muntar un gimnàs a casa disposant de pocs diners i poc espai, i el Grup DEA de l’Alt Empordà farà un concurs de reanimació cardiopulmonar.

Durant el matí i primera hora de la tarda, també s’oferirà una degustació per als professionals a càrrec de Bimba’s Cakes, Cuina 22, Bye Bye Blat! i Emporhotel.