La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona no vol la taxa turística

2011-12-28 19:00

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona formada per les deu associacions comarcals i locals d’hostaleria es manifesta en total desacord amb l’aplicació de la taxa turística a càrrec del Govern de la Generalitat de Catalunya. Han expressat un no rotund "perquè no la podem suportar degut a que, entre altres coses, suposarà un increment del preu dels allotjaments, en alguns casos de fins a un 15%, segons la categoria de l’hotel".

El sector gironí considera que "una taxa turística representa antipromoció i pèrdua de competitivitat per Catalunya respecte a altres destinacions de l’estat espanyol com la Costa del Sol, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana i les Illes Canàries, així com davant de països estrangers com Turquia. Els clients actuals preferiran viatjar a altres localitzacions on no hagin de pagar la taxa i a on una vegada hagin contractat un preu d’un hotel, aquest no els demani més diners en concepte de la taxa". D'altra banda denuncien que "no té cap sentit que un impost turístic es destini a la promoció de la destinació".

La Federació recorda que "a la província de Girona, ens trobem en una situació en què el 80% dels allotjaments turístics treballen a través de precontractes amb touroperadors, qui ja han expressat el seu desacord amb l’aplicació de la taxa, dient contundentment que no acceptaran més augments dels que van firmar pel 2012, ni per la pròxima temporada del 2013. És a dir, ens diuen que no pagaran més diners del preu contractat i per tant és obvi que qui ho haurà de pagar seran els hotelers de les seves pròpies butxaques, en una situació de greuge econòmic per a tot el país. A més, els touroperadors ja avisen que s’enduran els seus clients a altres destinacions on no s’hagin de pagar la taxa".