La directora de càsting del Cirque du Soleil formarà part del jurat del Festival del Circ de Figueres

2013-02-13 17:00

El prestigiós Cirque du Soleil dirigit per Guy La Liberté enviarà a Line Giason, la seva Directora General de Càsting, per a formar part del quintet de directius d’importants circs mundials que conformaran el Jurat Oficial de la 2a edició que donarà el seu tret de sortida el dijous de la propera setmana. Completen el Jurat oficial: Raoul Gibault (França, director del Cirque Medrano), Ho Van Than (Vietnam, director del Circ de Ho Chi Minh), Farzana Khalilova (Rússia, directora de Rosgoscirk) i el director artístic Alexander Grimailo (Rússia).

El Jurat Oficial es completa amb el Jurat de la Crítica (integrat per 5 redactors en cap d’algunes de les principals revistes especialitzades) i el Jurat de la Imatge (amb 5 fotògrafs internacionals experts en circ).

Cal recordar que l’any passat, el cercador de talents del Ciruqe du Soleil a Europa, Philippe Agogué, estigué present a Figueres seleccionant aquelles atraccions susceptibles d’ésser contractades en algunes de les seves produccions actuals o en els nous espectacles en creació.

El Cirque du Soleil, que presentarà aviat el seu espectacle Michael Jackson a Barcelona, ha volgut anar més enllà en el seu recolzament a l’esdeveniment figuerenc i ha entrat a formar part del Club del Mecenatge del certamen del que ja formen part una trentena d’empreses.

El director del cèlebre Moulin Rouge de París o del Cirque d’Hiver Bouglione estan entre els molts d’altres circs i espectacles que estan tramitant el viatge dels seus directors artístics o cercatalents a un Festival, el de Figueres, que té la peculiaritat d’oferir atraccions de circ mai vistes a Europa.